Jouw sidekick voor merk en communicatie.

Als Ficant geloven we in de kracht van identiteit. Door kernwaarden, doelgroepen en communicatie te verbinden ontstaat onderscheidend vermogen. Zo bouwen wij merken en maken we communicatie krachtig.

 

Dit doen we door vanuit strategie te werken aan een merkidentiteit en deze door te vertalen in ontwerp, communicatie, illustraties, animaties, interieur en natuurlijk websites en sociale media.

 

 

Strategie

 

Ficant is jouw sidekick voor merk en communicatie. Wij helpen jou om jouw producten, diensten en middelen af te stemmen op jouw doelgroep. Zie jouw organisatie als een appelboom. Klanten komen bij jou voor appels, maar ze willen niet allemaal dezelfde smaak. Hier kan jij op sturen, door vanuit de wortels, jouw kernwaarden, te bepalen op welke doelgroepen jij je wilt richten. Door te richten maak je communicatie krachtig. Samen komen we tot de kern van jouw merkverhaal en merkidentiteit, die de basis vormt voor alle communicatie.

 

 

Ontwerp

 

Met onze grafische ontwerpen brengen wij je merk tot leven. Wij zetten jouw ideeën om in visuele meesterwerken. Allereerst is het belangrijk om een eenduidige huisstijl te hebben, waar wij je natuurlijk bij helpen. Een huisstijl maakt je merk herkenbaar en is erg bepalend voor hoe mensen jouw merk ‘beleven’. Alle regels en richtlijnen voor jouw huisstijl worden vastgelegd in een huisstijlhandboek. Natuurlijk gaan wij ook voor je aan de slag met het logo. Maar dat is nog lang niet alles. Wij verzorgen ook de ontwerpen voor onder andere je flyers, brochures, advertenties en folders. Bij Ficant zijn we van alle markten thuis.

 

 

Communicatie

 

De term ‘communicatie’ is ontzettend breed. Het gaat om de manier waarop jij communiceert met je doelgroep. Hier is niet alleen het gesproken woord belangrijk, maar ook tekst, beeld, geluid en presentaties. Je raadt het al: ook hier is je huisstijl weer essentieel. Het toepassen van één vaste stijl in teksten en andere communicatievormen maakt de organisatie herkenbaar.
Samen gaan wij op zoek naar de stem van jouw organisatie: de ‘tone of voice’. Het is belangrijk dat de tone of voice in overeenstemming is met de identiteit van je organisatie. Een formele, afstandelijk manier van communiceren past bijvoorbeeld niet bij een informele, laagdrempelige organisatie. Wij helpen jou je stem te vinden zodat jouw merkverhaal op jouw manier vertelt wordt.

 

 

Illustraties en animaties

 

Bij Ficant maken we ook de mooiste illustraties en animaties. Het toevoegen van illustraties aan je communicatieproducten creëert een bepaalde speelsheid die het geheel aantrekkelijker maakt. Bovendien kunnen illustraties en animaties ook verduidelijkend werken; met een goede, heldere tekening is de boodschap in één oogopslag duidelijk. Zo maken we bij Ficant praatplaten. Een praatplaat is een illustratie die de kern van jouw organisatie weergeeft. Met een goede praatplaat is het voor je doelgroep gelijk duidelijk wat jouw organisatie doet. Handig toch?

Bekijk ook de animatie!

 

 

Interieur

 

Je huisstijl komt niet alleen terug in bijvoorbeeld je logo en communicatieproducten. Ook je interieur is hier heel belangrijk. In je interieur kun je namelijk de identiteit en sfeer van je merk heel goed weergeven. Daarom is interieurontwerp één van de diensten die wij leveren. Samen met jou gaan we kijken naar welke kleuren, vormen en materialen het meest geschikt zijn voor jouw merk. Zo komen we tot het perfecte ontwerp om jouw huisstijl optimaal naar voren te brengen!

 

 

Online

 

Ook online kun je een hoop doen om je merk op de kaart te zetten. Je website is het visitekaartje van jouw merk. Een goede eerste indruk is dus erg belangrijk. Samen gaan we aan de slag om een website te bouwen die bij jouw merk past. Naast je website zijn ook sociale media erg belangrijk. Het is een toegankelijke manier je doelgroep een kijkje te laten nemen in jouw bedrijf. Met sociale media creëer je betrokkenheid, mits je het goed gebruikt natuurlijk. Wij helpen je hierbij! Ook helpen wij je om al je online content netjes en overzichtelijk te houden met een contentkalender!

 

 

 

Met deze combinatie van diensten bouwen we aan jouw betekenisvolle merk en dat loont. Je zult zien dat jouw doelgroep jouw unieke verhaal waardeert en daarom steeds weer bij je terug zal keren. Zo creëren wij merken waar mensen van houden en ruimtes waar mensen willen zijn.

 

Ben je alleen op zoek naar iemand die een nieuw logo voor je ontwerpt of je helpt met het inrichten van je nieuwe kantoor? Dan staan wij natuurlijk ook gewoon voor je klaar!

 

 

WAT IS JOUW VERHAAL?

Aan de slag met de merkbeleving van jouw bedrijf?

Wil jij ook je boodschap laten aansluiten op jouw klant? Heb je behoefte aan een professionele huisstijl of passend interieur?

Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak.

Meer info