Op merkbespreking bij Stichting Carry On – Bullfrox.

Met een bakmotor ondernemers in ontwikkelingslanden helpen hun producten veilig en eenvoudig te transporteren. Dat is de missie die Ben Jansen, Simon Kooistra en Andries Blaak met hun stichting Carry On – Bullfrox hebben.

Hoe het idee ontstond

Met twee mensen op een brommer, met aan weerszijden trossen bananen, scheurend over onverharde wegen om de markt te bereiken. Dat is hoe het vervoer van de gemiddelde ondernemer in Oeganda eruitziet. Niet ideaal en heel gevaarlijk. Maar voor een gemiddelde Afrikaanse ondernemer is het bezitten van een auto, laat staan een transportbus, geen mogelijkheid. Dat is ook wat Simon zag toen hij in Oeganda was. Een situatie die vergelijkbaar is met Nederland na de Tweede Wereldoorlog. In die jaren kwam de bakmotor op in Nederland als een goed alternatief voor de schaarse beschikbaarheid van auto’s. Dat inspireerde Simon om een transportmotor te ontwikkelen, die geschikt was voor de Afrikaanse markt. Voor Oeganda om precies te zijn!

Zo ontstond het idee van de Bullfrox, een bak die aan de voorkant van een motorfiets wordt gekoppeld, waardoor er een bakmotor ontstaat. Het idee is uitvoerig getest op maakbaarheid en haalbaarheid en aangepast aan de motorfietsen die de inwoners van Oeganda al tot hun beschikking hebben. De ontwikkeling van het idee staat niet stil. Inmiddels is het ontwerp zo ver, dat de Oegandese ondernemer niet alleen de bak, maar de volledig aangepaste bakmotor tot zijn beschikking krijgt.

 

 

Ben Jansen, Simon Kooistra en Andries blaak

Stichting Carry On

Om de Bullfrox te financieren hebben de mannen een stichting opgezet die ondernemers en particulieren in westerse landen koppelt aan een ondernemer in Oeganda: stichting Carry On. Zo krijgen de Oegandese ondernemers structurele hulp en draagt de stichting bij aan het bestrijden van armoede in Afrika. Om het prototype en de daadwerkelijke productie op poten te zetten, is de stichting op dit moment hard op zoek om de financiering middels donaties rond te krijgen.

Ben je na dit bericht benieuwd naar de verhalen van Simon, Ben en Andries? En ben je ook zo benieuwd hoe de heren deze Bullfrox bakmotor in productie gaan nemen? Op deze pagina houden we je op de hoogte van hoe het verder gaat met dit mooie project!

Tekst: Annemarie Venema

 

WAT IS JOUW VERHAAL?

Aan de slag met de merkbeleving van jouw bedrijf?

Wil jij ook je boodschap laten aansluiten op jouw klant? Heb je behoefte aan een professionele huisstijl of passend interieur?

Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak.

Meer info