Hier zijn we goed in.

‘Wie zit er nou eigenlijk achter merkwaardig ondernemen en waarom hebben ze dit platform opgericht?’ Dat is de vraag die ongetwijfeld bij jou als merkwaardig ondernemer is opgekomen. Wij zijn Ficant: een strategisch ontwerpbureau uit Winschoten. Wij zijn het brein achter dit merkwaardige ondernemersplatform. Onze naam is ontstaan uit significant, wat betekenisvol betekent. En dat is precies wat wij willen zijn voor jou: van betekenis.

Lydia, Annemarie, Tim, Maurits, Sharina en Harmanna.

Betekenisvol zijn en verhalen vertellen. Deze kernwaarden zijn de basis voor alles wat je doet als ondernemer. Wij geloven dat ieder merk betekenisvol en merkwaardig is. En ieder betekenisvol merk verdient een inspirerend merkverhaal! Als specialist in merkbeleving zijn wij er daarom voor jou: de ambitieuze ondernemer die werk wil maken van zijn merk! Maar wat is dat eigenlijk precies, merkbeleving? De naam zegt het al: het is de manier waarop iedereen jouw merk beleeft en waar iedereen het mee associeert. Merkbeleving gaat niet niet om jouw product, maar het verhaal dat jij wilt vertellen óver het product.

Onze verhalenvertellers, grafisch vormgevers, interieurarchitecten, fotografen en andere specialisten helpen jou de merkbeleving van je product optimaal in te zetten. We doen dat met een unieke combinatie van merkidentiteit, grafisch ontwerp, interieurarchitectuur en websiteontwerp. Concreet helpen wij jou met de volgende diensten:

Merkidentiteit | Wij achterhalen allereerst jouw merkverhaal. Wie of wat ben je? Wie of wat wil je zijn? Dat doen we door ons in te verdiepen in jouw merk en prikkelende vragen te stellen tijdens een interview. Zo komen we samen tot de kern van de zaak. Is je verhaal eenmaal sterk en eenduidig boven tafel, dan brengen wij deze in vorm. Oftewel, we vertalen je merkverhaal naar professionele communicatieproducten die aan alle kanten kloppen.

 

Grafisch ontwerp | Nadat we je verhaal hebben achterhaald, geven wij jouw verhaal vorm. Dat begint met je huisstijl en je logo, want deze onderdelen zijn de ‘kapstok’ van je merkbeleving. Maar ook de vormgeving van je flyers, advertenties, brochures, folders, beursstand en socialmedia-posts zijn bepalend voor de merkbeleving van jouw product. Ze dragen bij aan jouw merkverhaal. Samen met jou zetten we jouw merkbeleving perfect neer.

Interieurarchitectuur | De uitstraling van je merk zit niet alleen in je huisstijl, logo en de andere communicatieproducten. Ook je interieur levert een belangrijke bijdrage aan de uitstraling van je organisatie. Jouw interieur kan namelijk het gevoel en de sfeer van jouw merkverhaal versterken. Dat is natuurlijk precies wat je wilt! Het maken van interieurs met karakter is ons vak. Samen met jou bepalen we welke kleuren, vormen en materiaal het beste passen bij de merkbeleving van jouw dienst of product. We berekenen de ruimte en maken hiervan ook schetsen, plattegronden, meubeltekeningen en doorsnedes. Samen bouwen we zo aan het optimale ontwerp.

 

Websiteontwerp | Je website is het visitekaartje van jouw merk. Het is dan ook belangrijk dat je website precies vertelt wat jij wilt vertellen en wat jij met je merk wilt uitstralen. Ook je website heeft namelijk invloed op de merkbeleving van jouw merk. Samen met jou gaan we aan de slag om een website te ontwerpen die past bij wie je bent en wat je doet. We starten met een oriënterend gesprek. Nadat alle wensen duidelijk zijn, maken we het eerste concept. We ontwerpen verschillende varianten en leggen die aan je voor. Zo komen we samen tot het beste ontwerp voor jouw website.

 

 

Met deze combinatie van diensten bouwen we aan jouw betekenisvolle merk en dat loont. Je zult zien dat jouw doelgroep jouw unieke verhaal waardeert en daarom steeds weer bij je terug zal keren. Zo creëren wij merken waar mensen van houden en ruimtes waar mensen willen zijn.

 

Ben je alleen op zoek naar iemand die een nieuw logo voor je ontwerpt of je helpt met het inrichten van je nieuwe kantoor? Dan staan wij natuurlijk ook gewoon voor je klaar!

 

 

WAT IS JOUW VERHAAL?

aan de slag met de merkbeleving van jouw bedrijf?

wil jij ook je huisstijl of interieur laten ontwerpen door een expert?

bel of mail ons
voor een vrijblijvende afspraak

Meer info