Harmanna, Dennis, Bart, Lydia, Sharina, Maurits, Eva, Tim, Layla

Wij zijn Ficant, jouw sidekick.

 

Ficant is jouw sidekick voor merk en communicatie. Jij en jouw merk hebben de hoofdrol. Wij achterhalen de kern van jouw merkverhaal en merkidentiteit en vertalen dat op een begrijpelijke en toepasselijke manier naar jouw doelgroep. Op die manier zorgen we ervoor dat je merk staat als een huis, want de juiste combinatie van merkidentiteit, teksten, grafische vormgeving, interieurarchitectuur en websiteontwerp maakt een merk betekenisvol en onderscheidend. We vertellen dus graag jouw verhaal, maar we delen ook graag wie wij zijn.

 

 

“Wij zijn een vast team van enthousiaste en betrokken mensen. Daarbuiten werken we ook graag samen met onze favoriete vormgevers, webbouwers, online marketeers, interieurarchitecten, geluidsstudio’s, filmers en tekstschrijvers.”

 

 

 

 

Tim Meijer – Bedrijfsstrateeg & Oprichter

 

Als strateeg denk ik graag mee over het grote geheel. Niets is leuker dan te brainstormen over vragen zoals: “Waar willen we als organisatie naar toe?” en “Wat willen we als bedrijf bereiken?” Ik vind het elke keer weer inspirerend en fascinerend om te zien hoe mensen hun idealen najagen. Je kunt mij dan ook altijd wakker maken voor een goed gesprek of voor een advies of vraag op professioneel gebied. Samen kom je namelijk tot nieuwe ideeën en verbeterde inzichten. Samen kun je dat gestelde doel echt halen. En bovendien; samen is ook gewoon een stuk leuker!

 

Maurits Peerbolte – Vormgever

 

Ik vertel de hele dag door verhalen. Met een twist, een boodschap, een idee. De verhalen geef ik vorm in typografie, ontwerp, foto’s, video en zelfs geluid. Inspiratie haal ik uit alles wat ik zie, hoor en voel. Om die ideeën te versterken werk ik samen met onze tekstschrijvers. Op die manier maken we krachtige communicatie en geven we merken en mensen het podium dat ze verdienen.

 

 

 

 

 

Layla Abrahams – Vormgever / DTP’er

 

Ik ben nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe trends, mogelijkheden en technieken. Een gouden combinatie in mijn werk als vormgever/DTP’er, want de wereld van design verandert snel. Wat nu hip is, is volgend jaar alweer verouderd. Toch probeer ik hier wel balans in te vinden. Sommige ontwerpen moeten immers langere tijd meegaan. Ook probeer ik mijn eigen stijl – lichte kleuren, minimalistische vormgeving en veel white spacing – niet verloren te laten gaan. En het belangrijkste: de wens van de klant is altijd het uitgangspunt. Want een ontwerp is alleen perfect als de klant blij is met het eindresultaat!

 

Dennis Grasdijk – Creatief strateeg & Directeur

 

Een sterk merk en een sterke boodschap bouw je vanuit identiteit. Als de identiteit staat en dit perfect aansluit op jouw doelgroep, dan kan je krachtig communiceren. Ik krijg er energie van als we kunnen bouwen aan deze structuur. Drijfveren naar boven halen, kernwaarden inzichtelijk maken, doelgroepen in kaart brengen en dit vertalen naar vorm, beeld en tekst. Dat brengt bedrijven, organisaties en professionals verder. Gaaf om hier samen met het team aan te werken.

 

 

 

 

 

Eva Tulner – Schrijver

 

Ik houd van verhalen. Verhalen zijn overal; alles en iedereen heeft namelijk een eigen, unieke verhaal. Ook jij. Als tekstschrijver is het mijn doel om verhalen treffend en doelgericht op (digitaal) papier te krijgen. Een goede tekst kan overtuigen, enthousiasmeren, verkopen, en nog veel meer. Maar, dan moet een tekst wel van top tot teen kloppen. Ik vind het heerlijk om te spelen met woorden en zinsconstructies, maar ook om bijvoorbeeld de juiste tone of voice te vinden zodat de juiste doelgroep bereikt wordt. Op die manier creëer ik, samen met mijn collega’s, krachtige communicatie.

 

Harmanna Wiersma – Illustrator

 

Het mooiste wat ik me maar kan bedenken is een plaatje. Een plaatje bij een verhaaltje, bij een zin, bij een vertelling of zelfs een plaatje in de plaats van tekst! Ik denk in plaatjes én ik teken ze graag. Een plaatje legt uit, verbindt en is heel gemakkelijk te onthouden. Je kunt moeilijk te verwerken lappen tekst heel snel makkelijk leesbaar maken. Welk plaatje je ook wilt, ik teken het. En jij mag er altijd weer wat van vinden. Zo komen we samen tot een mooi resultaat. Waar ik écht blij van word? van dat vertaalproces: van verhaal naar beeld. En daardoor een tevreden klant!

 

 

 

Lydia Folkersma – Schrijver

 

Als schrijver ben ik altijd op zoek. Op zoek naar de juiste woorden, naar een nieuwe invalshoek en de perfecte tone of voice. Een spannende zoektocht die altijd weer verrassend verloopt. Want iedere klant heeft een unieke wens en elke tekst verdient een eigen signatuur. Tekst en beeld gaat hand in hand. Ik kijk dan ook verder dan alleen de tekst. Samen met de vormgevers denk ik na over de algehele uitstraling van de tekstdrager. Zo werken we als team aan de mooiste merken, middelen en producten.

WAT IS JOUW VERHAAL?

aan de slag met de merkbeleving van jouw bedrijf?

wil jij ook je huisstijl of interieur laten ontwerpen door een expert?

bel of mail ons
voor een vrijblijvende afspraak

Meer info